Feyenoord stelt tijdelijk opvolger De Jong aan: 'Procedure nog niet afgerond'

Feyenoord stelt tijdelijk opvolger De Jong aan: 'Procedure nog niet afgerond'

24-09-2019 16:09
49

Mark Koevermans is door Feyenoord benoemd tot algemeen directeur ad interim. Dat laat een woordvoerder van de club aan het Algemeen Dagblad weten. Feyenoord was vanwege regelgeving in Zeist verplicht om binnen zestig dagen na het vertrek van Jan de Jong een opvolger aan te stellen. 

Op 23 juli maakte De Jong zijn afscheid in De Kuip openbaar. De deadline van de KNVB ligt op aanstaande maandag en daardoor was Feyenoord verplicht om voor die tijd een (interim)directeur aan te stellen.

Woordvoerder Raymond Salomon bevestigt tegenover het AD dat de keuze voorlopig op Koevermans is gevallen. De voormalig tennisser is al jarenlang commercieel directeur van Feyenoord. "Aangezien de procedure om te komen tot de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur nog niet volledig is afgerond, heeft Feyenoord commercieel directeur Koevermans bij de bond opgegeven als ad interim CEO", stelt Salomon. 

"Waardoor de lopende procedure om te komen tot een CEO de komende tijd weliswaar voortvarend maar ook zorgvuldig en weloverwogen kan plaatsvinden."

Naast Koevermans heeft Feyenoord met Sjaak Troost nóg een ad-interim directeur aan boord. Troost volgde afgelopen zomer Martin van Geel op als technisch directeur. Feyenoord zoekt nog naar een definitieve opvolger.