'Ik zeg niet direct nee tegen Griekenland, maar ik zet Jong Oranje niet opzij'

'Ik zeg niet direct nee tegen Griekenland, maar ik zet Jong Oranje niet opzij'

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 17:17di 24-09-2019 om 17:17

Kaj Sierhuis moet binnenkort wellicht nadenken over zijn interlandcarrière. John van 't Schip schoof zondagochtend aan bij Goedemorgen Eredivisie en de bondscoach van Griekenland liet weten dat de in Athene geboren FC Groningen-spits in de gaten wordt gehouden.

De 21-jarige spits speelde in vrijwel alle Oranje-jeugdelftallen, maar houdt alle opties open. "Even afwachten of het concreet wordt. En als het concreet wordt, kan ik er apltijd nog over nadenken", vertelt hij aan FOX Sports.

Sierhuis voelt zich honderd procent Nederlander. "Maar daarnaast ben je natuurlijk wel aan het kijken of je daar een eindtoernooi kunt spelen, als het Nederlands elftal te ver uit zicht is. Dat zijn dingen die je naast elkaar kunt leggen en af kunt wegen."

En stel dat hij voor de komende interlandperiode al een telefoontje uit Griekenland krijgt? "Ik zeg sowieso niet zo gauw nee. Ik ben een open persoon en praten kan nooit kwaad." Oranje heeft echter een streepje voor bij de spits. "Ik ben erg vereerd dat ik voor Jong Oranje uit mag komen. We hebben een prachtige groep en we zijn met iets moois bezig. Ik vind het heel tof om daar onderdeel van te zijn en ik voel me trots als ik het Wilhelmus hoor. Dat ga ik ook niet zomaar aan de kant zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Kaj Sierhuis op termijn uitgroeien tot Oranje-international?

Ja
24%
Nee
76%
(1528 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws