Feyenoord zoekt door, 'totdat Eenhoorn komt': Maar wie krijg je zo gek?

Feyenoord zoekt door, 'totdat Eenhoorn komt': "Maar wie krijg je zo gek?"

24-09-2019 17:46 Laatste update: 18:07
33

Het benoemen van Mark Koevermans tot Feyenoord-directeur is niets meer dan een tussenoplossing, benadrukt clubwatcher Martijn Krabbendam. De commercieel directeur is dinsdag op interimbasis naar voren geschoven als opvolger van Jan de Jong, die afgelopen zomer vertrok.

Feyenoord moest deze maatregel nemen vanwege de KNVB-reglementen, die voorschrijven dat de algemeen directeur binnen zestig dagen vervangen moet worden. De zoektocht naar een definitieve opvolger gaat ondertussen verder. "Ze zullen ongetwijfeld bezig zijn", laat Voetbal International-journalist Krabbendam weten aan de site zijn werkgever.

Een concrete kandidaat-opvolger lijkt er echter niet te zijn. Afgelopen zomer zong de naam van AZ-directeur Robert Eenhoorn nog rond in Rotterdam-Zuid. Krabbendam bevestigt dat de voormalig honkbalbondscoach gold als 'droomkandidaat' in De Kuip. "Maar daar is een kink in de kabel gekomen. Je kunt alleen maar concluderen dat dit zo is", aldus de Feyenoord-watcher.

Eenhoorn heeft met de club om de tafel gezeten, maar zijn komst lijkt voorlopig van de baan. "Er hangt een stadiondossier boven de markt, iets waar een algemeen directeur toch echt mee aan de slag moet. En bij AZ heeft hij ook wat zaken aan zijn hoofd", doelt Krabbendam op het ingestorte dak van het AFAS Stadion. "Uiteindelijk zal het er ooit wel van komen. Maar of het op korte termijn is, daar waag ik aan te twijfelen. En wie krijg je zo gek om het te overbruggen totdat Eenhoorn komt? Je komt binnen en je krijgt meteen een enorm stadiondossier waar je wel stelling in moet nemen."

De Rotterdammers werken nu met een algemeen én een technisch directeur op interimbasis. Sjaak Troost werd eerder al naar voren geschoven als opvolger van Martin van Geel.