Malen en Sinisterra overleven Golden Boy-schifting, Ekkelenkamp en Chong niet

Malen en Sinisterra overleven Golden Boy-schifting, Ekkelenkamp en Chong niet

24-09-2019 18:33
134

Donyel Malen en Luis Sinisterra maken nog steeds kans op het winnen van de Golden Boy-award 2019. De Eredivisie-topscorer en de Colombiaanse Feyenoord-aanvaller behoren allebei tot de shortlist van veertig kandidaten, op wie het publiek kan stemmen.

Ajax-, Feyenoord- en Manchester United- talenten Jurgen Ekkelenkamp, Lutsharel Geertruida en Tahith Chong behoorden in juni tot de honderdkoppige longlist, maar zijn inmiddels afgevallen. Hetzelfde geldt voor de Zuid-Amerikanen Mauro Júnior en Maxi Romero, die door PSV zijn verhuurd aan respectievelijk Heracles Almelo en Vélez Sarsfield, en voor Ajax-Deen Victor Jensen. Mason Mount (ex-Vitesse) en Alexander Isak (ex-Willem II) zijn nog wel in de running.

Matthijs de Ligt won de jaarlijkse verkiezing van Tuttosport vorig jaar al - als eerste Nederlander sinds Rafael van der Vaart in 2003 - maar is ook opgenomen in de lijst van veertig, net als Justin Kluivert. Ook op spelers als João Félix (Atlético Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund) en Moise Kean (Everton) kan gestemd worden.