Armlastig NEC praat met 'meerdere partijen': 'Liefst akkoord met één partij'

Armlastig NEC praat met 'meerdere partijen': 'Liefst akkoord met één partij'

24-09-2019 18:57
47

NEC staat inderdaad open voor een externe financier, bevestigt directeur Wilco van Schaik tegenover Omroep Gelderland. De Nijmegenaren kampen met financiële problemen men hebben moeite om de stadionhuur op te hoesten.

De Gelderlander meldde eerder op de dinsdag dat de Rus Mikhail Ponomarev in beeld is, Van Schaik stelt dat er gesprekken lopen met 'meerdere partijen'. Een complete overname is voor nu niet bespreekbaar, al sluit Van Schaik niet uit dat dit op lange termijn wel gaat gebeuren. "De sportwereld verandert, daar kun je je ogen niet voor sluiten. Maar voor nu is het niet aan de orde", aldus de NEC-directeur. "Het liefst komen we met één partij tot een akkoord, dat geeft altijd minder rompslomp."

De Nijmegenaren zijn nu nog grotendeels afhankelijk van transferinkomsten en doorverkopen van oud-spelers. Niet alleen Fenerbahçe moet nog over de brug komen met de transfersom voor Ferdi Kadioglu, ook voor Alireza Jahanbakhsh (van AZ naar Brighton & Hove Albion) en Arnaut Danjuma Groeneveld (van Club Brugge naar Bournemouth) zou nog geld binnen moeten komen.