UEFA laat Duitsland opgelucht ademhalen, VAR-nieuws voor PSV, Feyenoord en AZ

UEFA laat Duitsland opgelucht ademhalen, VAR-nieuws voor PSV, Feyenoord en AZ

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 20:30di 24-09-2019 om 20:30

Laatste update: dinsdag 24 september 2019 om 20:36di 24-09-2019 om 20:36

De UEFA heeft dinsdag tijdens een vergadering diverse veranderingen aangekondigd. Zo gaat de Nations League alweer op de schop. De komende editie van het toernooi start met zestien landen in Divisie A.

Dat is onder meer goed nieuws voor Duitsland. Die Mannschaft eindigde vorig seizoen als laatste in de groep met het Nederlands elftal en Frankrijk en degradeerde daardoor naar Divisie B. Door de aanpassing van de UEFA mag de wereldkampioen van 2014 echter in de hoogste divisie blijven acteren. Dat geldt ook voor IJsland, Polen en Kroatië. Oekraïne, Zweden, Bosnië-Herzegovina en Denemarken promoveren wel gewoon.

Naast Divisie A, zullen ook Divisie B en Divisie C uit zestien landen bestaan. In Divisie D zullen slechts zeven landen het tegen elkaar opnemen. De Nations League gaat 3 september 2020 weer van start, in juni 2021 wordt de eindronde afgewerkt. Oranje reikte tijdens de eerste editie tot de finale, waarin Portugal nipt te sterk bleek met 1-0.

De UEFA maakt verder bekend dat in navolging van de Champions League ook in de Europa League de VAR ingevoerd gaat worden. De arbitrage krijgt vanaf de knock-outfase dit seizoen voor het eerst de hulp van een videoscheidsrechter. Met PSV, Feyenoord en AZ zijn momenteel drie Nederlandse clubs actief in het toernooi. Ajax doet op dit moment nog mee aan de Champions League. De Europese voetbalbond kondigt daarnaast aan dat het derde Europese clubtoernooi dat in 2021 van start gaat officieel de UEFA Europa Conference League gaat heten.

Verder maakt de VAR zijn entree in de finale van de Champions League voor vrouwen, te beginnen in 2020 in Wenen. Ook het EK 2021 voor vrouwen krijgt de beschikking over de VAR.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws