Dest over 'lastig besluit' tussen VS en Nederland: 'Het is voor je hele leven'

Dest over 'lastig besluit' tussen VS en Nederland: 'Het is voor je hele leven'

25-09-2019 07:44 Laatste update: 07:51
95

Sergiño Dest maakte twee jaar geleden zijn debuut voor Jong Ajax en twee maanden terug was hij voor het eerst te bewonderen in het shirt van Ajax 1. Zelf is de verdediger daar absoluut niet verbaasd over, hij twijfelde nooit aan zijn eigen kwaliteiten.

"Ik probeer altijd mijn spelletje te spelen en het op mijn manier te doen", vertelt de jonge verdediger in gesprek met de NOS. "Ik probeer de controle te hebben. En ik houd van een beetje flair, dus soms zie je wel een actie voorbijkomen. Ik heb altijd zo gespeeld. Misschien dat ik in het verleden, als ik in een hoger team kwam, weleens eerst rustig aan ging doen. Maar dat heb ik afgeleerd. Nu laat ik ook gelijk weer zien wat ik kan." 

De verdediger heeft nog geen keuze gemaakt tussen een interlandcarrière bij de Verenigde Staten of het Nederlands elftal. Zijn ouders voorzien hem van adviezen. "Ik luister naar beide ouders", vervolgt Dest.

"Mijn moeder zegt: het is je eigen keuze. Maar ze noemt wel de voor- en nadelen van beide kanten." Tot een gesprek met bondscoach Ronald Koeman kwam het nog niet. "Het is een lastig besluit, omdat het voor je hele leven is, je hele carrière. Dus er moet goed over worden nagedacht."