Kritiek op Silva na Tweet over Mendy: 'Heeft niets met huidskleur te maken'

Kritiek op Silva na Tweet over Mendy: 'Heeft niets met huidskleur te maken'

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 09:05wo 25-09-2019 om 09:05

Laatste update: woensdag 25 september 2019 om 09:17wo 25-09-2019 om 09:17

Manchester City-middenvelder Bernardo Silva kwam na afloop van de wedstrijd onder vuur te liggen bij een aantal supporters na een Twitter-bericht over Benjamin Mendy. Volgens coach Pep Guardiola is het verkeerd de City-speler te veroordelen.

De Portugees vergeleek Mendy met een poppetje op de verpakking van de in Spanje en Portugal verkrijgbare snoepjes Conguitos. Hij kreeg vervolgens een bak met kritiek over zich heen van verschillende volgers. "Er zijn genoeg voorbeelden van afbeeldingen met blanke mensen in een vergelijkbare foto", neemt Guardiola het op voor Silva, geciteerd door de BBC. "De reactie van Mendy was duidelijk, ze zijn voortdurend grapjes aan het maken met elkaar."

"Bernardo is een van de aardigste mensen die ik heb ontmoet in mijn leven", vervolgt de Spaanse oefenmeester. "Een van zijn beste vrienden is Mendy, ze zijn als broers."

De FA schreef een brief aan Manchester City na het Twitter-bericht van Silva, waarin ze aangeven in gesprek te willen met de speler. "Als ze (de FA, red.) dat wil staat Bernardo daar voor open", aldus Guardiola. "Het heeft niets te maken met de huidskleur van Mendy." De Tweet stond slechts 46 minuten online, maar de Portugees vindt alle kritiek overdreven. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws