'Had vroeger nooit gedacht dat ik zoveel wedstrijden voor Ajax zou spelen'

'Had vroeger nooit gedacht dat ik zoveel wedstrijden voor Ajax zou spelen'

25-09-2019 08:53
55

Joël Veltman heeft zichzelf nooit gezien als opvolger van Matthijs de Ligt. Nu De Ligt vertrokken is naar Turijn lijkt hij voorlopig naast Daley Blind in het centrum van Ajax te staan. 

Veltman werd vorig seizoen veel gebruikt als rechtsback. Nu staat hij weer op zijn vertrouwde positie. "Ik lees weleens: die Veltman doet het goed, maar het is geen Matthijs de Ligt. Nee, natuurlijk ben ik dat niet. Maar je moet ons ook niet met elkaar vergelijken, vind ik", vertelt Veltman in een interview met het Algemeen Dagblad.

De verdediger is sterk teruggekeerd van een zware blessure, die hem negen maanden aan de kant hield. "Mensen hadden niet meer verwacht dat ik zo terug zou komen, maar ik had vroeger eigenlijk nooit gedacht dat ik ooit zoveel wedstrijden voor Ajax zou spelen."

Veltman wijst op een aantal generatiegenoten. "De verdedigers uit de teams onder mij waren veel talentvoller. Stefano Denswil kwam eraan. En hij zat in een team met Davy Klaassen en Ouasim Bouy. Boven me had ik een team met Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion. Dat nou juist ik van al die spelers de meeste wedstrijden voor Ajax zou spelen, is wel mooi. Je ziet hoe het soms kan lopen. Door hard te werken kun je ver komen.''