Hoedt legt uit en wijst naar De Ligt: 'De beste opleiding krijg je in Italië'

Hoedt legt uit en wijst naar De Ligt: 'De beste opleiding krijg je in Italië'

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 09:10wo 25-09-2019 om 09:10

Wesley Hoedt benadrukt het belang van goed verdedigen in de Serie A. Dat dat in Italië serieus genomen wordt, blijkt wel uit het feit dat verdedigers regelmatig eerder op de club moeten zijn dan de rest van de selectie.

Hoedt speelde in Italië voor SS Lazio, dat hem verhuurd heeft aan het Belgische Royal Antwerp FC. "De beste opleiding als verdediger krijg je in Italië", vertelt Hoedt in Sport/Voetbalmagazine"Toen ik er naar toe ging, zei men: ja, ja, Italië, het is nog mooi maar niet meer zoals vroeger. Nu De Ligt, toch een megatalent als voetballer, het er ook lastig heeft, geeft dat toch aan dat het voetballen er niet makkelijk is."

In de Serie A staat verdedigen voorop. "In Italië heb je trainingen waarbij het volledige team er om negen of tien uur moet zijn, maar de vier verdedigers om acht uur, zodat ze een uur lang met de trainer kunnen oefenen op in blok naar voor, naar achter of opzij bewegen. Verdedigen wordt vaak weggezet als lelijk, maar voor Italianen is het een soort kunst. Dat ís het ook, als je kijkt naar voetballers als Nesta, Maldini, of daarvoor Baresi. In mijn ogen kunstenaars."

Hoedt speelde bij Lazio zelfs nog met Miroslav Klose. "Klose leerde me bijvoorbeeld hoe hij los kwam van tegenstanders. Heel veel verdedigers houden vast, wat sneaky, en hij gebruikte dan keihard zijn knokkels om je te slaan, zonder dat de scheidsrechter het zag. Toen hij het voordeed, snapte ik direct waarom. Je kan niks meer. Nu lukt dat niet meer, omwille van de VAR, maar toen waren dat de kneepjes van een kampioen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws