Fors dreigement Hoeness: 'Bayern boycot Duitsland als Neuer gepasseerd wordt'

Fors dreigement Hoeness: 'Bayern boycot Duitsland als Neuer gepasseerd wordt'

25-09-2019 13:05
83

Bayern München-president Uli Hoeness heeft olie op het vuur gegooid in het Duitse keepersdebat. Hoeness dreigt met een 'boycot' van Die Mannschaft als Manuel Neuer wordt gepasseerd ten faveure van Marc-André Ter Stegen.

Ter Stegen gaf de voorbije interlandperiode aan dat hij zijn buik vol heeft van zijn reserverol bij de Duitse nationale ploeg. De doelmannen zelf, FC Barcelona en de Duitse voetbalbond DFB maakten inmiddels - op vileine of minder vileine wijze – hun mening kenbaar. Woensdag doet Hoeness een duit in het zakje.

Voor Bayern is het ondenkbaar dat Neuer zijn plekje kwijtraakt, claimt de president. "Als dat gebeurt, staan wij geen spelers meer af aan de nationale ploeg", dreigt hij onder meer tegenover BILD. De frustratie bij de Bundesliga-kampioen komt mede voort uit de eerdere beslissing van bondscoach Joachim Löw om Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels (nu Borussia Dortmund, red.) niet meer op te roepen voor Duitsland.

De keepersdiscussie is voor Bayern de druppel. "Wij zullen een wissel niet accepteren", aldus Hoeness, die nog niet sprak met Löw. "Maar hij zal vast weten hoe ik erover denk." In Duitsland wordt wel de vraag gesteld of Der Rekordmeister zijn spelers kan verbieden om af te reizen naar de nationale ploeg.

De regelgeving van de FIFA houdt dit namelijk tegen. De wereldvoetbalbond dreigt met straffen als een boete of zelfs het afpakken van kampioenschappen, een transferverbod en gedwongen degradatie.