Viergever blikt terug op Eredivisie-topper tegen Ajax: 'Het boezemt angst in'

Viergever blikt terug op Eredivisie-topper tegen Ajax: 'Het boezemt angst in'

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 13:20wo 25-09-2019 om 13:20

Nick Viergever zag dat zijn oude club Ajax in de Eredivisie-topper van zondag moeite had om kansen te creëren tegen zijn PSV. De verdediger had zelfs het idee dat de Eindhovenaren in de slotfase nog de meeste lucht over hadden.

"Ajax is een ploeg met heel goede spelers, maar het was voor hen lastig om tegen ons iets te creëren", zegt Viergever in Voetbal International. "Wij hebben bepaalde principes over hoe we willen verdedigen en als het bij ons compact staat, is het voor elke tegenstander lastig om de oplossing te vinden. Wij laten ons dus niet gek maken als een tegenstander wat langer de bal heeft en ook niet als wij een keer op achterstand komen, dan weten we ook gewoon wat ons te doen staat."

PSV eindigde vorig seizoen op drie punten van Ajax, maar Viergever ziet dat beide selecties veranderingen hebben ondergaan in hun selectie en speelwijze. "Je merkte dat Ajax beducht was voor onze omschakelmomenten. We hadden dat een paar keer beter kunnen uitspelen, maar als een tegenstander doorheeft dat je er heel snel en gevaarlijk uit kunt komen, is dat gunstig. Het boezemt angst in."

Volgens Viergever is PSV 'groeiende', maar ligt er nu al een goede basis. "We hebben veel jonge spelers die zich ontwikkelen, dat is mooi om te zien. Wij hebben dit seizoen een brede selectie en je hebt kunnen zien dat we fit zijn. Wij hadden twee dagen minder rust gehad dan Ajax, maar hadden aan het einde nog energie, terwijl zij het zwaar hadden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws