Tagliafico spreekt voorkeur uit: 'Champions League voor ons allerbelangrijkste'

Tagliafico spreekt voorkeur uit: 'Champions League voor ons allerbelangrijkste'

25-09-2019 14:15
60

Nicolas Tagliafico meet slechts 1.71 meter, maar hij is wel een van de beste koppers bij Ajax. De Argentijnse linksback kopte recent zowel tegen sc Heerenveen als tegen Lille kiezelhard raak.

Zijn directe tegenstanders Rodney Kongolo (1,87 meter) en Benjamin André (1,80 meter) hadden het nakijken. "Alles draait om focus", zegt Tagliafico in Voetbal International. "Het gaat om concentratie en de absolute wil om de goal te maken. En natuurlijk sprongkracht. Het is belangrijk dat je in beweging bent en goed timed, maar je moet écht de wil hebben de bal ten koste van alles te raken."

"In Argentinië heb ik er veel op getraind en ondanks mijn lengte bereid ik me er goed op voor altijd te kunnen koppen. Dat is toch een kwestie van training", vervolgt Tagliafico, die met zijn kopgoal bijdroeg aan de 3-0 zege op Lille. De Argentijn wil ook dit seizoen hoge ogen gooien met Ajax in de Champions League. "Voor ons is de Champions League het allerbelangrijkste, we willen proberen dezelfde prestatie te leveren als vorig seizoen. Ik denk dat dit mogelijk is."

"Niemand had verwacht dat wij de halve finale zouden halen, waarom zou dat nu niet weer kunnen?", meent Tagliafico. "Natuurlijk zijn de verwachtingen hoger, iedereen kijkt nu anders naar Ajax. Maar wij moeten gewoon dezelfde prestatie leveren." De Amsterdammers nemen het woensdagavond in eigen huis op tegen Fortuna Sittard.