Beerens: China of de grote zandbak? Dan was de transfer al lang beklonken

Beerens: "China of de grote zandbak? Dan was de transfer al lang beklonken"

25-09-2019 15:43
30

Roy Beerens krijgt een nieuwe kans bij Vitesse. De ervaren vleugelaanvaller belandde eerder dit jaar op een zijspoor in Arnhem. Zijn rol leek volledig uitgespeeld. 

Beerens slaagde er tijdens de zomer niet in om een nieuwe club te vinden. Via de officiële kanalen maakt Vitesse woensdag bekend dat de 31-jarige vleugelspeler zich binnenkort weer op het trainingsveld meldt. Voordat Beerens definitief aansluit bij de selectie van trainer Leonid Slutsky, gaat hij een individueel programma van - zo weet de Gelderlander - minimaal zes weken volgen. 

Een vertrek uit het Gelredome behoorde tijdens de zomerse transferwindow wel degelijk tot de mogelijkheden, laat de oud-speler van Reading, sc Heerenveen, NEC en PSV weten aan het dagblad. "Er kwamen aanbiedingen uit het buitenland binnen, maar daar zat te veel risico met betalingen bij. China of de grote zandbak? Dan was de transfer al lang beklonken."

De rijen zijn nu gesloten in Arnhem. "Ik heb de afgelopen maanden uitstekend contact gehad met Vitesse, met Mohammed Allach. Een transfer is niet gelukt, dus meld ik me netjes bij de club. Wat mijn positie nu ook is, ik ga gewoon positief en vol energie aan de slag."