'Sarri stuurt De Ligt op dieet bij Juventus, ook Ronaldo houdt oogje in het zeil'

'Sarri stuurt De Ligt op dieet bij Juventus, ook Ronaldo houdt oogje in het zeil'

25-09-2019 19:02 Laatste update: 19:20
88

Maurizio Sarri laat niets aan het toeval over met Matthijs de Ligt. De twintigjarige verdediger is door de trainer van Juventus onder meer op een koolhydraatarm dieet gestuurd.

Dat melden diverse media in Italië. Het is geen geheim dat supporters van Juventus iets meer hadden verwacht van de seizoenstart van De Ligt - en hetzelfde geldt voor Sarri. De Italiaanse trainer heeft meermaals laten weten dat hij geduld heeft, maar steekt op de achtergrond veel energie en tijd in de Nederlandse topaankoop.

Sarri praat naar verluidt elke dag minstens een half uur met De Ligt. In die gesprekken gaat het vooral over positionering en duelkracht. De twee praten voornamelijk Italiaans met elkaar, zodat De Ligt de taal nog sneller leert.

Nog opvallender is de Italiaanse claim dat De Ligt op een dieet is gestuurd door Sarri. De oud-Ajacied schijnt minder koolhydraten te moeten eten, maar juist meer eiwitten en plantaardige producten. De chefkoks van Juventus houden De Ligt in de gaten en zelfs Cristiano Ronaldo zou een oogje in het zeil houden.