LIVE-discussie: Van de Beek keert terug bij Ajax, Martínez en Ziyech ontbreken

LIVE-discussie: Van de Beek keert terug bij Ajax, Martínez en Ziyech ontbreken

25-09-2019 19:36 Laatste update: 19:54
163

Ajax trapt de midweekse inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard af met een aantal wijzigingen in het elftal. Zo spelen Donny van de Beek, Razvan Marin en Quincy Promes vanaf het begin mee.

Van de Beek lag er een tijdje uit met een hamstringblessure, maar mag nu vanaf 'tien' weer vanaf het begin starten. Op het middenveld is ook een plekje vrijgemaakt voor Razvan Marin. De Roemeen vervangt Lisandro Martínez, die op de bank zit. 

Promes behoudt ondanks de basisplaats van Van de Beek toch zijn plekje in het elftal. Dat heeft alles te maken met Hakim Ziyech, die vanwege lichte klachten rust krijgt van Ten Hag. Promes speelt dus op de Amsterdamse vleugels, samen met David Neres. Dusan Tadic is volgens de zogenaamde 'Europese variant' de spits.

Mica Pinto keert woensdagavond terug in het elftal bij Fortuna. De Portugees, die aanvoerder is van de ploeg uit Sittard, was tegen Vitesse (4-2 nederlaag) nog geschorst. Martin Angha, normaal gesproken basisspeler bij de Limburgers, ontbreekt wel. De centrale verdediger is geblesseerd en wordt vervangen door Grégoire Amiot, die tegen Vitesse nog linksback was.

De opstellingen:

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Marin, Álvarez, Van de Beek; Promes, Tadic, Neres.

Fortuna Sittard: Koselev; Passlack, Ninaj, Amiot, Pinto; Tesfaldet, Diemers, Smeets, Cox; Ciss, Sambou.