25-09-2019 21:16 Laatste update: 23:06
17

Het is voorlopig Internazionale wat de klok slaat in Italië. De club van Stefan de Vrij boekte woensdagavond de vijfde zege van het seizoen en gaat aan kop. In Spanje zag Jasper Cillessen vanaf de bank hoe Valencia opnieuw puntenverlies leed.

Lyon gaat af in Brest
Olympique Lyon, waar Kenny Tete negentig minuten meespeelde en Memphis Depay inviel, is tegen laagvlieger Brest niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Na de thuisnederlaag tegen Paris Saint-Germain van afgelopen weekend (0-1) had Lyon iets recht te zetten in Brest, maar daar slaagde de ploeg van Kenny Tete en Memphis Depay geen moment in.

De nummer dertien van de Ligue 1 slaagde erin om een 2-2 gelijkspel over te houden aan het duel met het Lyon van trainer Sylvinho, die met Tete in de basis begon en Memphis na de rust liet invallen. Via Moussa Dembélé en Maxwel Cornet kwam Lyon tot twee keer toe op voorsprong, maar Yoann Court bezorgde Brest met twee goals een zwaarbevochten gelijkspel.

De Roon kopt Atalanta naar driepunter
In Italië was Marten de Roon belangrijk voor Atalanta Bergamo door tegen AS Roma de eindstand op 0-2 te bepalen. De Oranje-international bracht zijn ploeg daarmee in veilige haven, nadat Duvan Zapata twintig minuten eerder de openingstreffer op zijn naam zette. Een belangrijke zege voor Atalanta, dat door de overwinning over Roma heen wipt en met tien punten de vierde plaats in de Serie A bezet. Roma staat nu zesde, met twee punten achterstand op de ploeg van De Roon en rechtsback Hans Hateboer.

Atlético pakt koppositie op Mallorca
Atlético Madrid is voorlopig lijstaanvoerder in de Primera División. De ploeg van Diego Simeone boekte dankzij goals van Diego Costa en João Félix een degelijke 0-2 zege op Mallorca en staat met dertien punten uit zes wedstrijden voorlopig bovenaan in Spanje. Enig smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor Alvaro Morata, die een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart moest vertrekken. Stadgenoot Real Madrid krijgt woensdagavond nog de kans om Los Rojiblancos van de troon te stoten: dan moet De Koninklijke in eigen huis wel zien af te rekenen met Osasuna.