De Boer en zijn Atlanta United hard onderuit bij koploper New York City FC

26-09-2019 06:45 Laatste update: 06:54
29

Frank de Boer en zijn Atlanta United lijken de titel in de Eastern Conference van de Major League Soccer te kunnen vergeten. In de nacht van woensdag op donderdag ging de ploeg met grote cijfers onderuit tegen koploper New York City: 4-1.

Hierdoor is New York City niet meer in te halen door de ploeg van De Boer. Atlanta moest het doen zonder topscorer Josef Martinez, die tijdens de wedstrijd tegen San Jose Earthquakes een knieblessure opliep.

Al na één helft voetballen keek Atlanta tegen een zware achterstand aan. New York-spits Alexandru Mitriță, die de laatste weken goed in vorm is, maakte al na 34 minuten zijn hattrick compleet waardoor Atlanta op een kansloze 3-0 achterstand stond. Vlak voor rust kwam het team van De Boer nog goed weg, toen Maxi Moralez vanaf de penaltystip verzuimde om de 4-0 op het scorebord te zetten na een overtreding van Florentin Pogba.

Even leek Atlanta in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd. Gonzalo Martinez schoot een strafschop tegen de touwen na een overtreding op Brandon Vazquez, maar verder dan deze treffer kwam de ploeg niet. Héber maakte er vlak voor tijd zelfs nog 4-1 van voor het New York City van coach Dómenec Torrent.

Atlanta United kan zich met nog twee wedstrijden te spelen volop gaan richten op de play-offs van de MLS. De ploeg die als eerste eindigt hoeft de eerste ronde van die play-offs niet mee te spelen en stroomt in de halve finale in, maar de mannen van De Boer starten dus met een wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs.