'Waarom zou Twente me een contract voor drie jaar geven? Dit is een test'

'Waarom zou Twente me een contract voor drie jaar geven? Dit is een test'

26-09-2019 08:07
25

FC Twente-trainer Gonzalo García vindt het logisch en begrijpelijk dat hij afgelopen zomer een contract voor één jaar heeft gekregen in Enschede. Een langere verbintenis zal hij moeten verdienen, beseft de onervaren coach. 

Twente verraste door Garcia, assistent van Marino Pusic, door te schuiven en aan te stellen als hoofdtrainer in de Grolsch Veste. Technisch manager Ted van Leeuwen gaf García een contract voor één seizoen - en dat snapt de oefenmeester. "Meer verdien ik niet. Als hoofdcoach ben ik een starter. Waarom zou je me dan een contract voor drie jaar geven? Dit is een test. Als ik beval, dan praten we verder over de toekomst. Beval ik niet, dan is het: thank you very much. Ik wil groeien en dit seizoen goed afsluiten. Daarna zien we wel weer verder", zegt hij in gesprek met Voetbal International. 

Met zijn eigen toekomst en persoonlijke ambities is García niet bezig. "Als voetballer vond ik ambitie al een shitwoord. Het suggereert namelijk dat je desnoods over lijken gaat om iets te bereiken."

"Ambitie is ook dat je jezelf een illusie verkoopt. Want als ik de komende tien wedstrijden verlies, ziet mijn wereld er ineens heel anders uit. En mijn toekomst ook. Liever formuleer ik doelen. In deze fase van mijn leven wil ik me vooral ontwikkelen als coach."