Klopp stiekem jaloers op Hoever: 'Speelde niet op niveau en in zo'n mooi stadion'

Klopp stiekem jaloers op Hoever: 'Speelde niet op niveau en in zo'n mooi stadion'

26-09-2019 09:02 Laatste update: 09:14
21

Ki-Jana Hoever bekroonde zijn basisplaats bij Liverpool woensdagavond met een doelpunt tegen Milton Keynes Dons. De Nederlander maakt in de tweede helft zijn eerste doelpunt voor The Reds en trainer Jürgen Klopp genoot van zijn pupil.

Hoever kopte een voorzet van James Milner knap achter MK Dons-keeper Stuart Moore. "Geweldige voorzet, geweldige goal", aldus Klopp na afloop, op de clubsite van Liverpool. "In de eerste helft was Ki-Jana vooral bezig met verdedigen, in de tweede helft kwam hij vaker in het strafschopgebied van de tegenstander. Een prachtig doelpunt voor hem."

Hoever speelde tegen MK Dons als rechtsback. Klopp is nog niet zeker op welke positie hij de verdediger wil ontwikkelen: als rechtsback of centraal achterin. "Hij kan op allebei de posities spelen. Voorlopig is het beter voor hem om zich op de vleugel te richten", vervolgt de Duitse oefenmeester. "Spelen als centrale verdediger eist veel van een speler, daar moet je qua fysiek 100 procent klaar voor zijn."

Stiekem was Klopp zelfs jaloers op de Nederlander. "Toen ik van zijn leeftijd was, speelde ik niet op zo'n niveau en in zo'n mooi stadion", aldus een lachende trainer over het bezoek aan MK Dons. "Hadden de andere clubs in Londen maar net zo'n mooie kleedkamers als hier." Hoever werd in de blessuretijd van de wedstrijd vervangen door een andere Nederlander. Sepp van den Berg maakte zijn officiële debuut voor Liverpool.