'Chelsea vreest gedoe met Ajax-fans en biedt geen kaarten aan in vrije verkoop'

'Chelsea vreest gedoe met Ajax-fans en biedt geen kaarten aan in vrije verkoop'

26-09-2019 11:57 Laatste update: 12:35
132

Uit angst voor ongeregeldheden heeft Chelsea besloten om kaarten voor het Champions League-duel met Ajax alleen aan te bieden aan seizoenskaarthouders. Dat meldt boulevardkrant The Sun. De club is bang dat fans van Ajax op de hoofdtribune plaats gaan nemen en daar problemen veroorzaken.

Chelsea kondigde woensdag al aan dat er geen vrije verkoop plaats zal vinden. Volgens The Sun heeft dat alles te maken met de Ajax-supporters, die tot voor kort ook zonder uitkaart naar de wedstrijd konden. Het was eerst wel de bedoeling dat iedereen kaarten voor de wedstrijd kon krijgen. Nu kunnen alleen seizoenskaarthouders de wedstrijd bezoeken.

Chelsea laat via de officiële kanalen weten dat er op advies van de Safety Advisory Group geen kaarten in de vrije verkoop gaan. Ajax kreeg eerder al te horen dat er slechts 833 supporters plaats mogen nemen in het uitvak, terwijl er plek is voor 3000 fans. 

De wedstrijd tussen Chelsea en Ajax wordt gespeeld op 5 november. Twee weken daarvoor treffen beide clubs elkaar in Amsterdam.