'Ik wilde de bal via een hakje meegeven aan Neres, maar miste alle overtuiging'

'Ik wilde de bal via een hakje meegeven aan Neres, maar miste alle overtuiging'

26-09-2019 15:30
23

Donny van de Beek is nog niet helemaal de oude. Dat geeft de 22-jarige middenvelder aan na zijn rentree in de basis van Ajax, thuis tegen Fortuna Sittard (5-0). Hij spreekt van een 'pittig potje'.

"Ik ben er een tijdje uit geweest en dat kon ik ook wel merken", verklaart Van de Beek aan Ajax Life. "De eerste zeventig minuten zijn weer gespeeld, maar de vrijheid, het lekkere gevoel, ontbreekt nog. Het ging niet vanzelf. Je verleert het voetballen niet en ik ben fit, op gewicht en mijn lichaam is in orde, maar wedstrijdfit zijn, bestaat echt. Het ging in de tweede helft iets beter, maar ik kan nog een paar klassen beter dan dit."

Het komt volgens Van de Beek aan op 'weer een beetje durven'. "Ik wilde de bal via een hakje meegeven aan David Neres, maar dat miste alle overtuiging. En die voorzet van Quincy Promes was aan de harde kant, maar zulke ballen heb ik ook wel eens binnen gelopen. De overtuiging moet weer terug. Misschien zit het gewoon tussen mijn oren, maar daar kun je niet tegen trainen.”

Van de Beek, die er een maand uit lag met een hamstringblessure, beseft dat zijn herstelperiode in het niet valt bij die van Joël Veltman. "Het is ook weer niet zo erg als met Joël, maar ik moet een drempeltje over om me weer helemaal vrij te voelen. Normaal is het allemaal koek en ei, maar nu moet ik er echt veel moeite voor doen. Om echt fit te worden, moet ik veel wedstrijden spelen en zorgen dat ik geen reactie krijg vanuit mijn hamstring."