De Mos geeft hoop voor Ajax niet op: 'Kijk naar Neres, dat kan hem ook gebeuren'

De Mos geeft hoop voor Ajax niet op: 'Kijk naar Neres, dat kan hem ook gebeuren'

27-09-2019 07:32
55

Aad de Mos stelt dat Razvan Marin momenteel niet goed wordt gebruikt bij Ajax. De Roemeense middenvelder kwam deze zomer voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, maar kan tot dusver nog niet imponeren in Amsterdam.

Marin is uitvoerig gescout door de Amsterdammers en maakte vorig jaar indruk toen Standard in de voorronde van de Champions League tegen Ajax uitkwam, maar voorlopig staat hij nog op nul goals en nul assists in dienst van de hoofdstedelingen. "Ik heb bij Ajax-Fortuna Sittard extra op Marin gelet, maar ik moet eerlijk zeggen dat het weer niks was", zegt De Mos tegen De Telegraaf.

De analist denkt dat een andere rol voor de Roemeen hem kan helpen. "Hij komt tot zijn recht als hij kan pendelen; van het ene naar het andere strafschopgebied kan gaan. Op die manier speelde hij ook bij Standard Luik. Bij Ajax moet hij een verbindingsspeler zijn die geen bal mag verliezen. Zoals hij nu speelt, komen zijn kwaliteiten niet naar voren en dat gaat ten koste van zijn vertrouwen."

Toch heeft De Mos er vertrouwen in dat Marin zich kan herstellen en tot een volwaardig basisspeler kan uitgroeien. "Kijk naar een speler als David Neres, die de eerste zes maanden door iedereen werd beschouwd als een speler die niet geschikt was voor Ajax. Maar toen hij eenmaal geacclimatiseerd was, is hij het toch goed gaan doen. Dat zou met Marin ook heel goed kunnen gebeuren, want hij heeft zeker kwaliteiten."