Ellende stapelt zich op voor Achilles'29: vanaf oktober niet welkom op sportpark

Ellende stapelt zich op voor Achilles'29: vanaf oktober niet welkom op sportpark

27-09-2019 08:16
23

Achilles'29 mag geen gebruik meer maken van sportpark De Heikant, waar het al tijden actief is. Het sportpark is eigendom van de familie Derks, die duidelijk heeft gemaakt dat de club vanaf oktober niet meer welkom is.

De familie Derks is jarenlang verbonden aan de voetbalclub, maar is klaar met de kritiek die leden hebben op het functioneren van de familie binnen Achilles. 'Ons is gebleken dat er binnen de vereniging een onderstroming op gang is gekomen die zich niet kon vinden in de al tientallen jaren bestaande belangrijke rol van leden van onze familie bij Achilles’29', zo valt te lezen bij Omroep Gelderland.

De invloedrijke Groesbeekse familie wil nu van Achilles af en heeft aangegeven dat de voetbalclub vanaf oktober niet meer welkom is op het sportpark. De faciliteiten waren tot juni van dit jaar in handen van de Stichting Accommodatie Achilles'29 (STAA), maar die werd failliet verklaard. Nu heeft de familie Derks dus het laatste woord over de bestemming van het sportpark.

De Groesbeekse club zit al jaren in een neerwaartse spiraal. Nadat de club het in het betaalde voetbal probeerde gaat het slecht met Achilles, dat drie jaar op rij degradeerde en dit seizoen in de hoofdklasse actief is. De proftak van de club werd begin vorig jaar failliet verklaard.