Haast geboden voor Marin bij Ajax: 'Dan zijn er andere spelers die de kans pakken'

Haast geboden voor Marin bij Ajax: 'Dan zijn er andere spelers die de kans pakken'

27-09-2019 09:58
62

Aron Winter denkt dat Razvan Marin het moeilijk krijgt om zich nog in de basis te spelen bij Ajax. De Roemeen kwam deze zomer over van Standard Luik, maar maakte tot dusver geen indruk en moet de laatste tijd genoegen nemen met een reserverol.

Winter, die vorig seizoen nog assistent was van Ajax-trainer Erik ten Hag, wijst op de concurrentie op het middenveld bij de Amsterdammers. "Lisandro Martinez doet het heel goed op het middenveld, Edson Alvarez heeft daar de afgelopen wedstrijden gespeeld, Donny van de Beek is terug van zijn blessure en ook Quincy Promes kan daar prima spelen", duidt hij de situatie tegenover De Telegraaf.

"Marin heeft meer tijd nodig om te wennen, maar als het te lang duurt zijn er andere spelers die hun kans pakken", voorspelt Winter. "De concurrentie is moordend en dan moet je niet te veel tijd nodig hebben om je aan te passen, want dan verlies je die strijd."

Tot dusver wist Marin nog niet te scoren in het shirt van Ajax. Ook heeft hij nog geen assist op zijn naam staan. De Roemeense middenvelder mocht woensdagavond vanaf het begin opdraven tijdens het inhaalduel tegen Fortuna Sittard in de Johan Cruijff Arena, maar ook in die wedstrijd kon hij geen potten breken.