PEC Zwolle raakt vice-aanvoerder kwijt: Ik ben hier zelf absoluut schuldig aan

PEC Zwolle raakt vice-aanvoerder kwijt: "Ik ben hier zelf absoluut schuldig aan"

27-09-2019 12:38
14

PEC Zwolle moet het voorlopig stellen zonder Etiënne Reijnen. De 32-jarige verdediger is mogelijk tot het einde van 2019 zoet met een enkelblessure.

"Ik heb te lang rondgelopen met een pijnlijke enkel", vertelt Reijnen aan De Stentor. De routinier keerde afgelopen zomer terug in Zwolle en raakte geblesseerd in de voorbereiding. "Het was niet zo dat ik door die schop veel schade aanliep. Het probleem was alleen dat ik steeds na een korte periode van rust en herstel weer doorging."

Wedden

Meer odds

Reijnen kwam zichzelf tegen, want de interlandperiode bracht geen uitkomst. "Er waren eerder al twee momenten dat het niet lekker liep. Na een week zonder voetbal zou de pijn uit mijn enkel definitief verdwenen zijn, hoopten we. Dat gebeurde alleen niet. De enkel bleef dik en dat was het moment dat we gezegd hebben dat ik een MRI-scan moest ondergaan."

De diagnose: schade aan de pezen en een ingescheurde enkelband. "Ik ben hier zelf absoluut schuldig aan", stelt Reijnen, tweede aanvoerder van PEC. "Je maakt het in je carrière vaker mee. Dat je een tikkie krijgt, even rust neemt en het weer oppakt. Ik hoopte dat dat nu ook zou werken, maar ik heb te lang rondgelopen met de pijn in mijn enkel."