Vermeer denkt iedere keer dat hij keeper van Ajax is en Daley Blind inspeelt

"Vermeer denkt iedere keer dat hij keeper van Ajax is en Daley Blind inspeelt"

27-09-2019 20:17
75

Alle ogen waren na Feyenoord - AZ gericht op Steven Berghuis en Eric Botteghin, maar Wim Kieft zet ook doelman Kenneth Vermeer in de spotlights. Kieft vindt het niet terecht dat alleen Botteghin de schuld krijgt van de 0-3 van Oussama Idrissi. 

"Berghuis en Kökcü zijn de beste spelers van Feyenoord, maar verder is het best heel pijnlijk", zegt Kieft bij Veronica. Kieft brengt vervolgens Vermeer ter sprake. "Je kunt je afvragen wat Botteghin bij die goal doet, maar we weten nu wel dat hij helemaal niet kan draaien."

"Vermeer denkt iedere keer dat hij keeper van Ajax is en Daley Blind inspeelt. Maar nee, je speelt Botteghin in. Je kunt wel zeggen dat Botteghin het moet kunnen, maar Botteghin kan dat nou eenmaal niet", zegt Kieft. "Het is heel vreemd dat Vermeer dat steeds maar blijft doen. Ik vind het echt verbazingwekkend."

Kieft weet wat er mis is bij Feyenoord, dat donderdag de eerste competitienederlaag leed en tiende staat in de Eredivisie. "Ze voetballen niet. Het zal ook wel met drukzetten, een slechte periode en vertrouwen te maken hebben, maar het is niet zo dat Stam er iets in krijgt waardoor ze wat makkelijker dan vorig jaar gaan voetballen."

"Je mag best van een trainer verwachten dat hij zijn ploeg op een herkenbare manier laat spelen. Dat was ook de kritiek bij Giovanni van Bronckhorst. Hij won wel prijzen, maar het voetbal was niet om aan te zien."