Maduro ziet 'voordeel' ten opzichte van Van Basten: 'Voor Marco is dat moeilijk'

Maduro ziet 'voordeel' ten opzichte van Van Basten: 'Voor Marco is dat moeilijk'

27-09-2019 21:25
18

Hedwiges Maduro heeft ambities als trainer. De achttienvoudig international denkt dat hij een voordeel heeft ten opzichte van ex-spitsen, zoals Marco van Basten, die het trainersvak niet helemaal in de vingers lijkt te hebben.

"Ik heb Marco van Basten als bondscoach gehad tijdens het WK in Duitsland in 2006", vertelt Maduro in het ProShots Magazine. "Het is voor Marco moeilijk om dingen over te brengen die voor hem als topspeler makkelijk waren, maar voor zijn spelers niet. Daarom had hij het ook makkelijker bij Oranje dan bij Heerenveen."

"Je ziet sowieso dat maar weinig spitsen een succesvolle trainer worden", vervolgt de oud-speler van Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia. "Ze kunnen heel goed analyseren, kijk maar eens op tv. Het heeft met karakter te maken. Spitsen vinden het moeilijker om voor een groep te staan, omdat ze het niet gewend waren als speler. Hebben nooit het spel voor zich gehad zoals verdedigers en middenvelders."

"Wat dat betreft heb ik het voordeel als beginnend trainer dat ik altijd bezig was met het neerzetten van de spelers voor me", aldus Maduro, die momenteel werkzaam is als assistent van Oranje O17 en analist bij FOX Sports.