FC Emmen haalt uit aan De Meerdijk en boekt ruime zege op ADO

27-09-2019 21:54
96

FC Emmen heeft op eigen veld een verdiende zege geboekt op ADO Den Haag. De ploeg van coach Fons Groenendijk had weinig in de melk te brokkelen aan De Oude Meerdijk en ging met 3-0 onderuit.

Emmen voerde vanaf het begin de boventoon. Dat resulteerde in een fraaie scorpion kick van Luciano Slagveer die net over het doel ging en een grote kans voor Michael de Leeuw. De spits schoof op aangeven van Sergio Peña echter naast. In de zestiende minuut was het wel raak. John Goossens hielp de thuisploeg een handje door de bal na een voorzet van Jan-Niklas Beste in het eigen doel te tikken.

ADO mocht daarna doelman Luuk Koopmans danken dat Emmen niet al snel afstand nam. Hij redde op een inzet van Slagveer. De bezoekers stelden daar weinig tegenover en lieten voor rust slechts één kans noteren: Dion Malone schoot naast. In de tweede helft werd Aaron Meijers gespaard door arbiter Blank na een forse tackle op Robbert de Vos. Het gaf wel aan dat de Hagenaars wat meer van zich afbeten. Summerville leek gevaarlijk te kunnen worden, maar hij stopte omdat hij buitenspel dacht te staan. Een fan met een fluitje op de tribune veroorzaakte het misverstand.

Ruim twintig minuten voor tijd sloeg FC Emmen nogmaals toe. De Leeuw rondde een counter van dichtbij af. Het verzet van de bezoekers was daarmee gebroken, want niet veel later sloeg Slagveer toe na een lange bal van doelman Dennis Telgenkamp die door niemand werd aangeraakt én een gewonnen sprintduel met Shaquille Pinas: 3-0. Hoewel beide teams in de open slotfase nog het aluminium raakten, bleven goals in de slotfase uit.

ADO zakt naar plek zestien met zes punten. Het Emmen van coach Dick Lukkien boekt zijn tweede zege, passeert de Hagenaars en staat nu vijftiende met zeven punten.