'Koeman had een goed verhaal, Dest en Ihattaren waren erg onder de indruk'

'Koeman had een goed verhaal, Dest en Ihattaren waren erg onder de indruk'

28-09-2019 07:15 Laatste update: 07:21
162

Sergiño Dest en Mohamed Ihattaren hebben een gesprek met Ronald Koeman achter de rug. Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen had de Oranje-bondscoach 'een goed verhaal' voor de spelers van Ajax en PSV. Knopen zijn er nog niet doorgehakt.

Dest moet op korte termijn gaan kiezen tussen Nederland en Amerika. Ihattaren wordt ook begeerd door de Marokkaanse bond, maar wacht nog even in verband met zijn zieke vader. Koeman probeert het duo te overtuigen om voor Oranje te kiezen. 

"Er is contact tussen de Koeman, KNVB, Ihattaren en Dest", zegt Driessen bij Veronica Inside. "Koeman schijnt een heel goed verhaal te hebben. Ze waren erg onder de indruk. Dest moet op korte termijn beslissen. Ihattaren heeft het voor zich uitgeschoven. In oktober speelt Amerika tegen Cuba, dus dan moet die jongen besloten hebben."

"Hij staat wel op een bepaalde lijst in Amerika, maar volgens zijn management heeft hij nog niet besloten", vervolgt Driessen over Dest. "Koeman kwam met een heel goed verhaal. De kans is nog aanwezig dat hij voor het Nederlands elftal in plaats van Amerika kiest."

"Een rechtsback kun je er best bij hebben. Dumfries is niet in allerbeste vorm. Hij is razendsnel gekomen en als je hem zag spelen in de Champions League, kan hij gewoon mee met het Nederlands elftal."