Ihattaren eerlijk: Als je je vader zo ziek ziet zijn, ga je niet zweven

Ihattaren eerlijk: "Als je je vader zo ziek ziet zijn, ga je niet zweven"

28-09-2019 08:43
79

Mohamed Ihattaren neemt voorlopig geen belangrijke beslissingen over zijn carrière. Dat heeft te maken met zijn zieke vader, die kanker heeft. Ihattaren staat in de spotlights omdat hij moet kiezen tussen Marokko en Nederland.

Ihattaren (17) zei zondag na de wedstrijd tussen PSV en Ajax al dat hij voorlopig geen beslissing neemt. Dat herhaalt de PSV'er in het Algemeen Dagblad. "Voetbal is momenteel meer dan ooit een uitlaatklep. Mijn vader is ernstig ziek. Hij heeft al langer kanker, ligt nu ook soms in het ziekenhuis", zegt Ihattaren.

"Als er geen training is of een wedstrijd, wil ik zoveel mogelijk bij hem zijn. Laatst tijdens de interlandperiode was het fijn. Toen kon ik vier dagen thuis bij hem blijven. Mijn vader ligt dan in bed en ik zit naast hem. Ik bel hem ook altijd even op voor ik ga spelen. Dan zegt hij: ik kijk live op tv, hoor. Ik ga genieten van je, Mootje. God is met jou. Hij vindt de supporters leuk. Helemaal nu ze ook liedjes voor me zingen. Ik hoor ze zingen voor je, zegt hij dan, helemaal trots."

En dus wacht Ihattaren even met het nemen van grote beslissingen. "Bij PSV weten ze van de situatie, de trainer (Mark van Bommel, red.) weet het ook. De steun die ik krijg, doet me goed. Ik heb ook het gevoel dat ik beter presteer doordat ik het voetbal heb als uitlaatklep. Het helpt ook zeker mee om te relativeren. Als je je vader zo ziek ziet zijn, ga je niet zweven."