Juventus start met opvallende achterhoede tegen SPAL; De Ligt in de basis

Juventus start met opvallende achterhoede tegen SPAL; De Ligt in de basis

28-09-2019 14:26 Laatste update: 14:33
15

Juventus start zaterdagmiddag tegen SPAL met Matthijs de Ligt in de basisopstelling. Gianluigi Buffon start ook in de basis en verbreekt daarmee een opvallend record.

Juventus begint de thuiswedstrijd tegen SPAL met Matthijs de Ligt in de basis. De Nederlander staat samen met Leonardo Bonucci centraal achterin bij de Oude Dame. Wel opvallend: als backs bij de thuisploeg starten Juan Cuadrado en Blaise Matuidi, die van origine respectievelijk aanvaller en middenvelder zijn.

Voor Buffon is de wedstrijd tegen SPAL een speciale. De 41-jarige sluitpost keept officiële wedstrijd nummer 903 van zijn carrière. Hiermee verbreekt hij het record van Paolo Maldini, die 902 officiële wedstrijden speelde. Buffon stond vorige week nog onder de lat in de wedstrijd tegen Hellas Verona, maar moest afgelopen dinsdag weer genoegen nemen met een plek op de bank. Juventus-coach Maurizio Sarri verkiest de Italiaan tegen SPAL echter weer boven Wojciech Szczesny.

Cristiano Ronaldo keert terug in de basis bij de ploeg uit Turijn en verwijst daarmee Gonzalo Higuain naar de reservebank. De Portugees vormt in de voorhoede een duo met Argentijn Paulo Dybala.