Solide Juventus wint met 2-0 van SPAL; spel van De Ligt uitstekend

28-09-2019 16:54 Laatste update: 17:06
54

Juventus heeft in het eigen Allianz Stadium met 2-0 gewonnen van SPAL. Miralem Pjanić maakte de 1-0 in de eerste helft met een mooi schot en Cristiano Ronaldo besliste in de tweede helft de wedstrijd met de 2-0. Bij de Oude Dame begon Matthijs de Ligt in de basis.

Juventus had niet veel moeite met de gasten uit Ferrara. De grootmacht creëerde een aantal goede kansen, maar vergat om de score te openen. Vlak voor de rust lukte het de thuisploeg dan toch: Miralem Pjanić schoot na matig wegwerken van SPAL-keeper Etrit Berisha raak. De Bosniër schoot de bal knap van afstand buiten bereik van de keeper.

De Ligt speelde een uitstekende wedstrijd voor de Oude Dame en hield zich uitstekend staande centraal achterin. Ook bij het doelpunt van Pjanić had hij een rol, al was het een kleine. De Nederlander dribbelde goed in op de helft van SPAL en zette daarmee de aanval tot het doelpunt op.

Met nog ongeveer tien minuten te spelen besliste Juventus de wedstrijd. Wie anders dan Cristiano Ronaldo zorgde voor de bevrijdende 2-0. De Portugees kopte na een prima voorzet van Paulo Dybala knap raak. Vooral de timing van Ronaldo was perfect.