Spurs met alle mogelijke moeite langs Southampton; El Ghazi scoort bij Aston Villa

28-09-2019 17:55 Laatste update: 18:13
3

Tottenham Hotspur heeft een benauwde zege geboekt tegen Southampton. De ploeg speelde ruim een uur met een man minder, maar hield stand tegen Southampton. Bij Aston Villa was Anwar El Ghazi trefzeker en bij Wolverhampton Wanderers - Watford kende Daryl Janmaat een ongelukkige middag.

Tottenham Hotspur - Southampton 2-1:
Spurs heeft met veel moeite gewonnen van Southampton. De ploeg van coach Mauricio Pochettino kwam al snel op voorsprong door een goed schot van Tanguy Ndombélé, waarbij Southampton-keeper Angus Gunn niet vrijuit ging. Een prima start dus van de thuisploeg, maar na 30 minuten verloor Serge Aurier zijn hoofd. De vleugelverdediger pakte twee gele kaarten binnen vier minuten en mocht gaan douchen.

Toen Hugo Lloris daarna ook nog vreselijk de fout in ging leek het een moeilijke middag te worden voor Tottenham. De Franse doelman nam veel te veel tijd en zag Danny Ings de bal onderscheppen en simpel binnentikken.

Nog voor rust was het echter Harry Kane die orde op zaken stelde. De spits nam een bal van Christian Eriksen goed aan en schoot beheerst de 2-1 tegen de touwen. In de tweede helft probeerde Southampton de gelijkmaker te forceren, maar met een man minder hield Tottenham knap stand. Uitblinker was Lloris, die met een aantal knappe reddingen zijn fout uit de eerste helft herstelde.

Chelsea - Brighton & Hove Albion 2-0:
Frank Lampard en zijn mannen hebben in eigen huis een solide overwinning geboekt op Brighton & Hove Albion. Chelsea was de betere ploeg, maar had lang moeite om het spel te maken. Voor rust kreeg de formatie uit Londen kansen om op voorsprong te komen, maar pas na de rust werd de ban gebroken. Jorginho schoot een penalty binnen nadat Adam Webster Mason Mount neerlegde in het strafschopgebied.

Met nog een kwartier te spelen maakte Willian de bevrijdende 2-0 voor The Blues. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Brighton-keeper Mathew Ryan kansloos was.

Aston Villa - Burnley 2-2:
Aston Villa heeft mede door een doelpunt van Anwar El Ghazi een punt overgehouden aan het treffen met Burnley. Hij schoot in de eerste helft na een goede loopactie knap raak in de verre hoek na een voorzet van Frédéric Guilbert.

In de tweede helft maakte Jay Rodriguez er met een knappe kopbal 1-1 van. Voorafgaand aan het doelpunt werd El Ghazi in het gezicht geraakt, maar scheidsrechter Lee Mason en de VAR zagen er geen overtreding in.

Met nog tien minuten te spelen dacht Aston Villa de overwinning binnen te slepen door een doelpunt van John McGinn, maar een paar minuten later zette Chris Wood de eindstand op het bord door de 2-2 te maken.

Wolverhampton - Watford 2-0:
Watford heeft mede door een eigen doelpunt van Daryl Janmaat met 2-0 verloren van Wolverhampton. Op Molineux had Watford wel het overwicht, maar de ploeg van Quique Flores kwam niet tot scoren. In de eerste helft maakte Matt Doherty de 1-0 en met nog ongeveer een halfuur te gaan kopte Janmaat ongelukkig de bal achter zijn eigen doelman Ben Foster.