Álvarez gepasseerd: 'Het stokte echt bij hem, Van de Beek kan dat veel beter'

Álvarez gepasseerd: 'Het stokte echt bij hem, Van de Beek kan dat veel beter'

28-09-2019 19:14
33

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest zaterdagavond tegen FC Groningen voor het eerst voor een middenveld met Donny van de Beek, Lisandro Martínez en Quincy Promes. Edson Álvarez is het kind van de rekening en dat vindt Arnold Bruggink niet verwonderlijk.

"Op die positie valt de meeste winst te boeken bij Ajax", zo vertelt de voormalig aanvaller bij FOX Sports. "Tegen PSV stokte het echt bij Álvarez. Hij kon opendraaien en mensen aan het werk zetten, maar hij weet eigenlijk nooit wat de situatie op het veld is en waar hij zich bevindt. In plaats van linies over te slaan en mensen voorin aan het werk te zetten, speelt hij meteen terug waardoor Ajax opnieuw kan beginnen."

"Hij speelt omdat hij ballen moet onderscheppen, maar wat ga je er dan mee doen? Hij kiest eigenlijk altijd voor de relatief simpele oplossing. Ik denk dat daar voor Ajax veel winst valt te behalen. Dan kunnen ze in heel veel wedstrijden nog dominanter worden. En zeker in de Eredivisie-wedstrijden, waarin Ajax veel aan de bal zal zijn. Ik denk dat Van de Beek dat vele malen beter kan."