Vrijstaande Smeets moppert: 'Balletje breed en we winnen... Ongelooflijk, jongens'

Vrijstaande Smeets moppert: 'Balletje breed en we winnen... Ongelooflijk, jongens'

28-09-2019 23:59
18

Bryan Smeets nam zaterdagavond met Sparta één punt mee bij Fortuna Sittard, maar besefte maar al te goed dat het er drie hadden kunnen zijn. Een kwartier voor tijd stond hij volkomen vrij bij de tweede paal, maar gingen zijn ploeggenoot Khalid Karami voor eigen succes.

De rechtsback pikte een afvallende bal op, stond oog in oog met doelman Alexei Koselev en stuitte op de Moldaviër. Smeets zag de beelden na afloop vol ongeloof terug. "Dit moment, jongens... Alsjeblieft!", liet hij weten aan FOX Sports. "Een balletje breed... Kijk, ik sta geen buitenspel. Dit is echt ongelooflijk, jongens! Dan win je gewoon die wedstrijd."

Verdiend zou dit echter niet zijn geweest, beaamde de 26-jarige Maastrichtenaar. "Na die rode kaart (voor Adil Auassar, red.) is het tegenhouden en pak je een punt. Maar laten we het niet over ons niveau hebben. Want dat was gewoon niet goed. Het veld was heel zwaar, maar laten we het niet over excuses hebben. We haalden gewoon ons niveau niet. En als we dat wel hadden gehaald, dan hadden we hier gewonnen."