Huntelaar kritisch op Ajax: 'Dat miste ik tegen Fortuna en nu weer soms'

Huntelaar kritisch op Ajax: 'Dat miste ik tegen Fortuna en nu weer soms'

29-09-2019 09:35
124

Klaas-Jan Huntelaar was dit seizoen al goed voor vier goals en twee assists in 152 minuten in de Eredivisie. De spits schikt zich desondanks in zijn rol als pinchhitter en wil als invaller belangrijk zijn.

Huntelaar was zaterdag ook tijdens de moeizame 2-0 zege op FC Groningen trefzeker. "Je moet alles doen om te scoren", vertelt de 76-voudig international van Oranje tegen het ANP. "Dat miste ik woensdag tegen Fortuna Sittard en nu weer soms."

Trainer Erik ten Hag prijst de gretigheid van de inmiddels 36-jarige Huntelaar, maar op een basisplaats lijkt hij niet te hoeven rekenen. "De trainer en ik zitten vaak op één lijn", stelt de routinier. "Natuurlijk schiet ik hem wel eens aan. Maar ik kan hem ook niet dwingen."

Ook in het Champions League-duel met Valencia woensdag zit Huntelaar waarschijnlijk op de bank. "In zulke wedstrijden staat Tadic vaak in de spits en dat is vorig seizoen ook goed gegaan. Valencia is een mooie club met een prachtig stadion met steile tribunes. Ik heb daar gespeeld met Real Madrid en Schalke. Toen speelden Juan Mata en David Villa daar nog. Hopelijk kan ik mijn bijdrage weer leveren."