De Boer: 'Daar was het het moment niet voor, dit moet Kuipers gewoon niet doen'

De Boer: 'Daar was het het moment niet voor, dit moet Kuipers gewoon niet doen'

29-09-2019 11:22 Laatste update: 11:26
142

Ronald de Boer vindt dat Björn Kuipers de plank heeft misgeslagen door Django Warmerdam tijdens Ajax - FC Groningen zijn tweede gele kaart te geven voor tijdrekken. Met nog twintig minuten op de klok moesten de bezoekers met tien man verder, waarna Ajax de wedstrijd naar zich toe trok.

"Wat ik dacht? Nou, voor die rode kaart was dat totaal niet het moment", begint De Boer zijn pleidooi bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Tijdrekken moet je aanpakken, dat is duidelijk, maar je moet niet tot de zeventigste minuut wachten en dan ook nog iemand zijn tweede gele kaart geven bij een inworp. Dat vind ik het dus niet waard. Hij geeft aan dat hij al meerdere keren heeft gewaarschuwd: pak dan iemand die nog geen gele kaart heeft."

Met name Groningen-doelman Sergio Padt nam zaterdagavond geregeld zijn tijd bij het hervatten van het spel. "Dit heeft zóveel invloed op de wedstrijd. Tuurlijk, Ajax was vele malen beter en zou waarschijnlijk eerder scoren dan FC Groningen, maar dit heeft toch wel behoorlijk wat invloed gehad en dat is gewoon jammer", aldus De Boer.