FC Utrecht piekt pas in slotfase en knokt zich met tien man langs Willem ll

29-09-2019 16:23
57

FC Utrecht is tegen Willem ll door het oog van de naald gekropen. De ploeg van John van den Brom speelde een zeer zwakke wedstrijd, maar won dankzij twee late doelpunten wel. In de Galgenwaard werd het 2-0.

De wedstrijd begon leuk met kansjes van Sander van de Streek en Leon Guwara, maar had daarna een bedenkelijk niveau. Na een periode van twintig minuten, waarin er vrijwel niets gebeurde, kreeg Willem ll via Mats Köhlert de eerste grote kans van de wedstrijd. De fans van Utrecht waren na het rustsignaal duidelijk niet tevreden over het spel van hun ploeg en maakten dat met een fluitconcert kenbaar.

Willem ll kwam sterk uit de kleedkamer en kon via Ché Nunnely al snel op 0-1 komen, maar Maarten Paes was scherp en voorkwam dat. Utrecht kwam een minuut later in de problemen nadat Guwara rood kreeg van Edwin van de Graaf. De Duitser liet de bal te ver van zijn voet springen en kwam vervolgens met gestrekt been in op Freek Heerkens. Na inmenging van de VAR kreeg Guwara rood.

De rode kaart leek Utrecht juist te helpen, want de ploeg van John van den Brom werd wakker en toonde eindelijk wat gif. Aan de andere kant moest Willem ll het hebben van zeldzame uitbraken, van de man-meer-situatie werd geen moment geprofiteerd.

Bart Ramselaar leek Utrecht na 68 minuten op 1-0 te zetten, maar zijn schot belandde op de paal. Nadat het publiek van Utrecht 'alles of niets' scandeerde, kwam Utrecht in extremis alsnog op voorsprong. Captain Willem Janssen kopte een perfecte vrije trap van Ramselaar achter Timon Wellenreuther. Toegegeven: de Tilburgse defensie zag er niet goed uit. In de blessuretijd haalde ook Gyrano Kerk nog een keer de treffer over.