Leicester is 'op kampioenskoers' na voetbalshow tegen onthutsend Newcastle

Leicester is 'op kampioenskoers' na voetbalshow tegen onthutsend Newcastle

29-09-2019 17:26 Laatste update: 19:34
27

Leicester City heeft dankzij een 5-0 thuiszege op Newcastle United de derde plaats in de Premier League veroverd. Mede door die ruime zege heeft de ploeg van Brendan Rodgers een betere seizoensstart dan in het kampioensjaar 2016.

Leicester City - Newcastle United 5-0
Leicester City staat na een 5-0 thuiszege op Newcastle derde in de Premier League en beleeft een betere seizoensstart dan in het kampioensjaar 2016. De ploeg van trainer Brendan Rodgers speelde een uitstekende wedstrijd en profiteerde daarnaast ook van een rode kaart voor Isaac Hayden, die vlak voor rust een ongekende doodschop uitdeelde. Op dat moment stond het al 1-0 voor Leicester dankzij Ricardo Pereira.

Na rust liep Leicester definitief weg bij het bezoek uit Noord-Engeland. Jamie Vardy (twee goals), Paul Dummett (eigen doelpunt) en Wilfried Ndidi zorgden ervoor dat de teller voor de thuisploeg uiteindelijk op vijf eindigde. De kampioen van 2016 beleeft daarmee een betere seizoensstart dan vier jaar geleden, want Leicester staat na zeven wedstrijden met veertien punten derde. Koploper Liverpool is nog foutloos en heeft zeven punten meer.

Anderlecht - Waasland-Beveren 0-0
Vincent Kompany en zijn mannen konden de benauwde bekerzege van afgelopen woensdag (na strafschoppen gewonnen van tweededivisionist Beerschot-Wilrijk) in de competitie geen vervolg geven. Waasland-Beveren, de nummer vijftien van de Belgische competitie, slaagde erin om Anderlecht op 0-0 te houden. Kompany had een basisplaats ingeruimd voor Derrick Luckassen en Philippe Sandler. Michel Vlap zat op de reservebank bij de club uit Brussel, die nu met zes punten uit negen wedstrijden dertiende staat. Hekkensluiter Cercle Brugge staat maar drie punten achter op Paars-Wit.

Napoli - Brescia 2-1
Het duel in Napels was vooral bijzonder voor Mario Balotelli, die voor het eerst sinds 2015 weer eens een doelpunt maakte in de Italiaanse Serie A. Het 'enfant terrible' van weleer maakte de eretreffer namens Brescia, nadat de thuisploeg al twee keer gescoord had. Verantwoordelijk voor die doelpunten waren Dries Mertens en Kostas Manolas, die Napoli daarmee naar de vierde plaats in de Serie A schoten. De achterstand op Inter, dat vooralsnog foutloos bovenaan staat, is al zes punten.

Lecce - AS Roma 0-1
Justin Kluivert speelde de hele wedstrijd mee bij AS Roma, dat op bezoek bij promovendus Lecce een krappe 0-1 zege boekte. Door een frommelgoal van Edin Dzeko, die een voorzet van Henrikh Mkhitaryan inkopte, namen de hoofdstedelingen de drie punten mee. Roma is nu op de vijfde plaats op de ranglijst terug te vinden.