Feyenoord revancheert zich met klinkende thuiszege op FC Twente

29-09-2019 18:38 Laatste update: 18:41
129

Feyenoord heeft de AZ-kater van afgelopen donderdag weggespoeld met een klinkende zege op FC Twente. In een kletsnatte Kuip scoorde de ploeg van Jaap Stam vijf keer: 5-1.

De wedstrijd was zes minuten oud toen Feyenoord op voorsprong kwam. Steven Berghuis, veelbesproken na zijn aanslag op Teun Koopmeiners, kapte naar binnen en schoot raak met links: 0-1. Niet veel later viel ook aan de andere kant een doelpunt. Een foute pass door het midden van Jens Toornstra werd afgestraft door Twente-topscorer Aitor Cantalapiedra.

Amper twee minuten was het weer de beurt aan Feyenoord. Sam Larsson herstelde de voorsprong van de Rotterdammers met een geplaatste uithaal: 2-1. Vervolgens brak een rustigere periode aan, waarin het opviel dat weer veel Feyenoorders met pijntjes kampten. Orkun Kökcü moest zich zelfs laten wisselen voor Renato Tapia.

In de tweede helft nam Feyenoord afstand van Twente. Eerst faalde Larsson na een mooie pass van uitblinker Luis Sinisterra oog-in-oog met doelman Joël Drommel, maar enkele minuten later was het toch raak. Larsson schoot de bal via Peet Bijen binnen: 3-1.

Het werd ook nog 4-1 voor Feyenoord. Sinisterra bekroonde zijn sterke optreden in de punt van de aanval met een doelpunt. Hij reageerde attent op een rebound, nadat Drommel een schot van Tapia niet onder controle kreeg. In de slotfase maakte Feyenoord er ook nog 5-1 van. Larsson scoorde na een opzichtige blunder van Drommel.

Door de zege klimt Feyenoord naar de zesde plaats met dertien punten. Twente volgt als nummer zeven met twaalf punten.