Dramatische terugkeer in De Kuip: 'Wij verdedigers zagen ze van alle kanten komen'

Dramatische terugkeer in De Kuip: 'Wij verdedigers zagen ze van alle kanten komen'

29-09-2019 19:43
31

Feyenoord-huurling Calvin Verdonk had zich heel wat voorgesteld van Feyenoord-FC Twente, maar de linksback kwam van een koude kermis thuis. De Tukkers gingen met 5-1 onderuit en Verdonk maakte geen waterdichte indruk.

De middag begon nog prettig voor de 22-jarige vleugelverdediger, die heel wat oude bekenden trof. "Altijd leuk om tegen ze te spelen. Maar ik had het me niet voorgesteld om met 5-1 te verliezen." FC Twente werd door de thuisploeg op alle fronten afgetroefd, zag ook Verdonk. "Zij waren in principe veel sterker dan wij en ze hebben ons overlopen, ook op het middenveld. Wij als verdedigers zagen van alle kanten mensen komen", liet hij na afloop weten aan FOX Sports.

Verdonk zelf deed ook een 'duit' in het zakje: de 4-1 van Luis Sinisterra ontstond na een mislukte breedtepass van de linksback. "Of ik dan door de grond kan zakken? Zeker... Normaal ben ik wel vast in mijn passing, maar dat was ik vandaag (zondag, red.) ook niet. Dit was gewoon een slechte pass van mij."

Kans op revanche in de tweede seizoenshelft zal Verdonk vermoedelijk niet krijgen: de linksback is tot 31 december verhuurd aan FC Twente en vertrekt daarna naar alle waarschijnlijkheid uit Nederland. Het Amerikaanse LA Galaxy werd onlangs nadrukkelijk met Verdonk in verband gebracht.