FC Utrecht met man minder langs Willem II: 'Kom op, is geen kinderachtige ploeg'

FC Utrecht met man minder langs Willem II: 'Kom op, is geen kinderachtige ploeg'

29-09-2019 21:20 Laatste update: 21:33
15

FC Utrecht kende een moeizame middag in de eigen Galgenwaard. De Domstedelingen kwamen met een man minder te staan na een harde overtreding van Leon Guwara, maar trokken de overwinning tegen Willem II uiteindelijk toch over de streep. Coach John van den Brom is tevreden.

"De verwachtingen zijn heel hoog, en terecht, ik ga dat niet ontkennen", vertelt Van den Brom na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. "Maar het heeft wel even wat tijd nodig. Ik heb voor de wedstrijd gezegd: je hebt wel eens een moment nodig dat het allemaal de goede kant op valt. Vandaag (zondag, red.) was dat gelukkig zo. De omstandigheden na de rode kaart waren niet goed, maar er gebeurde wel wat."

Wedden

Meer odds

Aanvoerder Willem Janssen vond het moeizaam gaan tegen de gasten uit Tilburg, maar relativeert wel. "Willem II, kom op, dat is ook geen kinderachtige ploeg. Die hebben het dit seizoen gewoon prima voor elkaar. Gevaarlijk elftal, goed georganiseerd, we moesten diep gaan vandaag." 

FC Utrecht besliste het duel pas in de slotfase. Jannsen maakte drie minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 en in de blessuretijd maakte Gyrano Kerk er nog 2-0 van.