De Jong en Sevilla boeken spectaculaire zege op Sociedad; Strootman speelt gelijk

29-09-2019 22:59 Laatste update: 23:19
39

Het Sevilla van Luuk de Jong heeft in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán een knappe 3-1 overwinning geboekt op Real Sociedad. Luuk de Jong kwam wederom niet tot scoren voor zijn ploeg. In het San Siro kreeg AC Milan klopt van Fiorentina en het Olympique Marseille van Kevin Strootman pakte een punt tegen Stade Rennes.

AC Milan - Fiorentina 1-3:
AC Milan heeft in het eigen San Siro de vierde nederlaag van dit seizoen geleden. De ploeg van coach Marco Giampaolo ging met 1-3 onderuit tegen Fiorentina. Al in de eerste helft was het Erick Pulgar die de gasten met een benutte strafschop op 0-1 zette en in de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de Milanezen.

Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf pakte Mateo Musacchio namelijk een rode kaart na een snoeiharde overtreding op Franck Ribéry. De Argentijn kreeg in eerste instantie geel van scheidsrechter Piero Giacomelli, maar na overleg met de VAR besloot de arbiter een rode kaart te trekken. Fiorentina profiteerde vrijwel onmiddelijk van het overtal op het veld. Tien minuten na de rode kaart maakte Gaetano Castrovilli er 0-2 van.

Franck Ribéry zette de gasten vervolgens ook nog op 0-3. Hij rondde een goede aanval knap af. AC Milan kwam nog wel tot een eretreffer: Rafael Leão tekende na een werkelijk prachtige solo voor de 1-3, wat ook de eindstand was in Milaan.

Sevilla - Real Sociedad 3-2
Het Sevilla van Luuk de Jong heeft belangrijke punten gepakt tegen Real Sociedad. Na een sensationele wedstrijd werd het 3-2 voor de thuisploeg, waar Luuk de Jong de volledige wedstrijd meespeelde. De Nederlander kwam echter niet tot scoren. De gasten kwamen al snel op voorsprong: Mikel Oyarzabal schoot de bal achter Sevilla-keeper Tomás Vaclik na een heerlijke pass van Adnan Januzaj.

De thuisploeg stelde snel orde op zaken. Nolito maakte er na bijna twintig minuten spelen 1-1 van en vlak na rust zette Lucas Ocampos Sevilla met een snoeihard schot op voorsprong. Franco Vázquez, die net 30 seconden binnen de lijnen stond als vervanger van Éver Banega, leek de wedstrijd tien minuten voor tijd te beslissen door de 3-1 binnen te tikken, maar Portu bracht vlak voor het einde de spanning weer terug met de 3-2 voor Sociedad. Verder dan die treffer kwamen de gasten niet, waardoor Sevilla en De Jong drie punten bij kunnen schrijven.

Olympique Marseille - Stade Rennes 1-1
Kevin Strootman en Olympique Marseille hebben in eigen huis verzuimd te winnen van Stade Rennes. Marseille kwam in de eerste helft op achterstand na een eigen doelpunt van Hiroki Sakai, maar vlak na rust maakte Duje Caleta-Car de gelijkmaker voor de thuisploeg. Marseille ging vervolgens op zoek naar de overwinning, maar ondanks meerdere goede kansen bleef het bij 1-1 in het Stade Vélodrome.