Commotie over rode kaart Warmerdam: 'Belachelijk, weet dat die jongen geel heeft'

Commotie over rode kaart Warmerdam: 'Belachelijk, weet dat die jongen geel heeft'

Gepubliceerd: zondag 29 september 2019 om 23:48zo 29-09-2019 om 23:48

Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen zijn het niet eens met de beslissing van Björn Kuipers om Django Warmerdam met een tweede gele kaart van het veld te sturen. FC Groningen moest met tien man verder en verloor uiteindelijk met 2-0 in de Johan Cruijff ArenA.

"Kuipers geeft aan dat Groningen vanaf de zeventiende minuut aan het tijdrekken was", start Van Hooijdonk zijn relaas aan tafel bij Studio Voetbal. "Dan moet je dat ook vanaf de zeventiende minuut bestraffen. Niet op dit moment, als hij al geel heeft. Je kan toch gewoon tijd bijtrekken? Doe er dan gewoon tien minuten bij."

Van Hooijdonk krijgt steun van voormalig Ajacied Janssen. "Belachelijk", reageert hij. "Natuurlijk rekt hij tijd en het is prima dat je een signaal afgeeft, maar hij weet dat die jongen al geel heeft. Dan fluit je een keer en zeg je tegen hem: schiet op. Hij beïnvloed de wedstrijd hiermee."

Ajax kwam na de rode kaart twee keer tot scoren: Lisandro Martinez en Klaas-Jan Huntelaar beslisten de wedstrijd in Amsterdams voordeel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terechte rode kaart voor Warmerdam?

(7666 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws