Commotie over rode kaart Warmerdam: 'Belachelijk, weet dat die jongen geel heeft'

Commotie over rode kaart Warmerdam: 'Belachelijk, weet dat die jongen geel heeft'

29-09-2019 23:48
132

Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen zijn het niet eens met de beslissing van Björn Kuipers om Django Warmerdam met een tweede gele kaart van het veld te sturen. FC Groningen moest met tien man verder en verloor uiteindelijk met 2-0 in de Johan Cruijff ArenA.

"Kuipers geeft aan dat Groningen vanaf de zeventiende minuut aan het tijdrekken was", start Van Hooijdonk zijn relaas aan tafel bij Studio Voetbal. "Dan moet je dat ook vanaf de zeventiende minuut bestraffen. Niet op dit moment, als hij al geel heeft. Je kan toch gewoon tijd bijtrekken? Doe er dan gewoon tien minuten bij."

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk krijgt steun van voormalig Ajacied Janssen. "Belachelijk", reageert hij. "Natuurlijk rekt hij tijd en het is prima dat je een signaal afgeeft, maar hij weet dat die jongen al geel heeft. Dan fluit je een keer en zeg je tegen hem: schiet op. Hij beïnvloed de wedstrijd hiermee."

Ajax kwam na de rode kaart twee keer tot scoren: Lisandro Martinez en Klaas-Jan Huntelaar beslisten de wedstrijd in Amsterdams voordeel.