'Geld van Chelsea wordt niet aan huurling, maar aan andere Roda-spelers betaald'

'Geld van Chelsea wordt niet aan huurling, maar aan andere Roda-spelers betaald'

30-09-2019 07:12
55

De financiële problemen bij Roda JC nemen alsmaar toe, nu beoogd investeerder Mauricio Garcia de la Vega niet over de brug komt met het beloofde geld en de tekorten van de club alleen maar oplopen. De Limburgers hebben moeite met het betalen van de salarissen.

Chelsea maakt bijvoorbeeld maandelijks ruim veertigduizend euro over voor Ike Ugbo, de spits die gehuurd wordt van The Blues. Roda gebruikt dat geld alleen niet om Ugbo te betalen, maar juist de rest van de selectie. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Liever één boze grootverdiener dan onrust in de selectie, zou de redenering zijn volgens de krant.

De Mexicaan wil ondertussen maar niet investeren en is ook nog niet over de brug gekomen met een bankgarantie van zo'n 910.000 euro. Die garantie is onder meer nodig voor de KNVB om er zeker van te zijn dat Roda het seizoen gewoon uit kan voetballen en dat andere clubs geen last hebben van een eventueel faillissement.  Ondertussen onderneemt Garcia de la Vega wel het één en ander op kosten van de club.

NRC is te weten gekomen dat mensen bij Roda enkele weken geleden al aan de bel trokken bij de KNVB over de dubieuze betalingsmoraal van Garcia de la Vega. Die krijgt daardoor het idee dat de actie van vrijdag, toen supporters hem letterlijk het stadion uit werkten, een geregisseerd complot is tegen hem. De Mexicaanse ex-bankier wil daardoor nu 250.000 euro voor zijn gedwongen aftocht.