'Iedereen kan stoppen met zeuren dat ik na vijf jaar nog geen Nederlands spreek'

'Iedereen kan stoppen met zeuren dat ik na vijf jaar nog geen Nederlands spreek'

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 07:44ma 30-09-2019 om 07:44

Het liefst doet Sam Larsson zijn interviews in het Engels, maar inmiddels spreekt hij ook een woordje Nederlands. Dat heeft een reden, aldus de Feyenoord-uitblinker.

"Dan kan iedereen stoppen met zeuren: hij woont al vijf jaar in Nederland, maar spreekt nog geen Nederlands", verklaart Larsson aan het Algemeen Dagblad. De Zweedse aanvaller van Feyenoord speelde eerder voor sc Heerenveen. "Heel het land verstaat Engels toch? Ik geef in het Engels nu eenmaal betere antwoorden."

Larsson was zondag tegen FC Twente in topvorm, waarmee hij zijn criticasters weer even stil kreeg. "Als het minder goed gaat, is het makkelijk om over mij te zeggen dat het 'shit' is. Dat ik vaker moet spelen als nu, is duidelijk. Dat heb ik ook in me. Hoe de media en de fans daar over praten, maakt mij niet uit. Het is vooral voor mezelf vervelend dat het er niet altijd uitkomt."

Gezocht voelt hij zich niet. "Maar zo gaat dat met spelers die risico's nemen. Dat is niet alleen hier, maar het gebeurt vaak met voetbalsupporters. Als je de beslissende pass wilt geven en het gaat fout, ben je aan de beurt. Natuurlijk is dat niet leuk. Ik heb het liever elke week zoals nu."

Mede door twee doelpunten van Larsson was Feyenoord in De Kuip met 5-1 te sterk voor FC Twente. Ondanks dat Peet Bijen een eigen goal maakte en daarmee een hattrick van de Zweed voorkwam, nam Larsson na afloop de wedstrijdbal mee naar huis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws