'Ik heb meer moeite met De Jong dan met Malen, je ziet hoe het kan gaan'

'Ik heb meer moeite met De Jong dan met Malen, je ziet hoe het kan gaan'

30-09-2019 08:11
14

Plotseling stond Darryl Lachman zondag weer aan de aftrap bij PEC Zwolle. In de zoektocht naar meer defensieve zekerheid greep trainer John Stegeman terug naar de 29-jarige verdediger. Deze zomer mocht Lachman nog vertrekken.

Lachman kreeg in juli als eerste selectiespeler te horen dat hij overbodig was. "Dat verbaasde me. Ze hadden gehoord dat ik weg wilde. Ik heb ze (trainer en technisch manager, red.) gezegd dat dat niet aan de orde is geweest en dat ik juist met een goed gevoel was teruggekeerd", vertelt hij aan De Stentor. "Ik was ineens zesde keuze."

Wedden

Meer odds

Het Israëlische Hapoel Tel Aviv leek even zijn nieuwe club te worden, maar haakte af. "Dan wilden ze me wel, dan moest ik op stage en uiteindelijk hoorde ik niks meer. Toen heb ik de knop omgezet. Ik had geen afscheid genomen in Zwolle. In mijn hoofd was ik niet per se bezig met een transfer. Ik wilde wel graag weg omdat ik weg moest, maar het was niet zo dat ik mijn best niet meer deed."

Lachman maakte zondag tegen PSV zijn rentree in de basis van PEC Zwolle. Dat ging hem goed af, ondanks vier tegengoals. "Ik heb meer moeite met Luuk de Jong dan met Donyell Malen. De Jong is groot en zo sterk in de lucht. Dat is moeilijk te verdedigen. Je ziet hoe het kan gaan. Ik denk wel dat ik tevreden kan zijn."