PSV kan 'niet wachten' op Afellay: 'Ik zal de aanvoerdersband met trots afstaan'

PSV kan 'niet wachten' op Afellay: 'Ik zal de aanvoerdersband met trots afstaan'

30-09-2019 08:22
33

Pablo Rosario is in de eerste weken van het seizoen de aanvoerder van PSV, maar is in feite de tweede man. Hij zou de band graag overdragen aan Ibrahim Afellay.

De 33-jarige Afellay is nog niet fit genoeg voor een basisplaats. "Ik hoop dat Ibi snel kan spelen, hij ligt goed in de groep. Ik kan niet wachten, met trots zal ik de aanvoerdersband aan hem afstaan", vertelt Rosario in de Volkskrant. Met de band om zijn arm kreeg de middenvelder de laatste weken het nodige over zich heen. "Ik kreeg vorig seizoen ook kritiek, toen ik nog geen aanvoerder was.'"

In het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (0-4) was Rosario voor de tweede keer in vier dagen trefzeker. Tegen FC Groningen maakte hij zijn eerste Eredivisie-doelpunt. "Het was een kwestie van tijd voor het doelpunt ging vallen en nu gebeurt het twee keer achter elkaar. Als speler wil je altijd belangrijk zijn met goals en assists. Het is lekker dat mijn schoten nu raak zijn, al ben ik geen aanvaller die wekelijks moet scoren. Maar ook als middenvelder kon ik meer rendement hebben."