Dumfries voelt klik met PSV-aankoop: 'Dat heeft niets te maken met Bruma'

Dumfries voelt klik met PSV-aankoop: 'Dat heeft niets te maken met Bruma'

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 13:59ma 30-09-2019 om 13:59

Denzel Dumfries voelt een klik met Ritsu Doan. De Japanse aankoop van PSV maakte afgelopen week minuten tegen FC Groningen (3-1) en PEC Zwolle (0-4) en maakte een goede indruk op zijn teamgenoot.

Dumfries voelt zich goed met Doan voor zich. "Dat heeft niets te maken met Bruma, dat is namelijk een heel goede speler. Ik ben natuurlijk een back die graag opkomt, dat gaat met een linkspoot vóór me het beste", vertelt de Oranje-international aan Voetbal International. "Zo speelde ik bij Heerenveen ook samen met Martin Odegaard. Dat is lekker voor mij."

Hoewel PSV zondag met ruime cijfers won bij PEC Zwolle, is Dumfries niet helemaal tevreden. "Ons veldspel moet echt beter. We maken het onszelf moeilijk, zijn slordig en maken aan de bal niet altijd de goede keuzes. Tegen PEC werd dat niet afgestraft, maar dat betekent niet dat we zelf heel goed speelden. We moeten zuiniger zijn aan de bal."

Volgens Dumfries moet PSV zich verbeteren. "Omdat we vanzelf een wedstrijd krijgen waarin we een betere tegenstander treffen, of een dag beleven waarop de bal er maar niet in wil. In zulke wedstrijden moet ons veldspel een houvast zijn, moeten we daarop kunnen terugvallen. Dat is op dit moment nog onvoldoende."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws